Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Keko'nun Ağlantan Dramı!  (Okunma Sayısı 198 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Üye Grubu : Tecrübeli Canlale
 Konular : 263
 Üye İd : 1445
 Canlale Puanı : 258

Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 10 Mart 2010, 19:46:18 »

Keko'nun Ağlantan Dramı!

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde meydana gelen depremde yıkılan evlerinin enkazından akrabaları tarafından çıkarılan 3 yaşındaki Keko Çiçek, annesi ve kardeşinin öldüğünü öğrendikten sonra enkaz altında cenaze aradı.

Güçlükle enkazdan uzaklaştırılarak annesinin ve kardeşinin mezarına götürülen küçük çocuğun dramı izleyenleri ağlattı.

6.0 şiddetindeki sarsıntı ile yerle bir olan Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı söylerde deprem bölgesinde hayat devam ediyor. Akşamları sıfırın altına düşen ısıya rağmen çadırlarda hayat sürüyor. Kızılay depremden sonra evlerinde oturamayan vatandaşlara çadır ve katalitik soba dağıttı. Kurduğu mutfaklarda ise yemek dağıtmaya başladı.

HAYAT DEVAM EDİYOR
Deprem bölgesinde canlarını kaybeden vatandaşlar cenazelerini toprağa verdikten sonra evlerinden ne varsa kurtarmaya başladı. Yıkıntıların altından kurturabilecekleri ne varsa alabilmek için süren artçı depremlere rağmen enkaz arasında çalışma yapıyorlar.

HAYAT HİKAYELERİ YÜREK BURKUYOR
Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde meydana gelen depremde yıkılan evlerinin enkazından akrabaları tarafından çıkarılan 3 yaşındaki Keko Çiçek, annesi ve kardeşinin öldüğünü bilmiyor.  Okçular köyünde yaşayan Halis Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde evleri yıkılan 3 yaşındaki Keko Çiçek'i enkazdan kendisinin yaralı çıkardığını söyledi. Çocuğun annesi Ayten ve kardeşi Emre Çiçek'in cesetlerine ulaştıklarını ifade eden Halis Çiçek, ''Depremden sonra evin enkazına geldim. Keko, kardeşi ve annesini enkazdan çıkardım. Kardeşi ve annesi ölmüştü. Yaralı çıkardığım Keko'yu hastaneye gönderdik. Hastaneden bugün taburcu edildi. Keko, annesi ve kardeşinin öldüğünü bilmiyor. Onların Elazığ'da olduğunu sanıyor'' dedi.

GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE ENKAZA KOŞTU
Okçular’da depremde annesi ve kardeşini kaybeden Keko Çiçek, onların öldüğünü bugün öğrenince enkazın altına girerek annesini aradı. Yakınları ve sağlık görvlileri Keko'yu güçlükle enkazdan uzaklaştırırken, Keko'nun evlerinin enkazının altına yatması görenleri gözyaşlarına boğdu. Güçlükle enkazdan uzaklaştırılarak annesinin ve kardeşinin mezarına götürülen küçük çocuğun dramı izleyenleri ağlattı.

Keko Çiçek'in babası Mehmet Ali Çiçek'in daha önce 3 aylık vize alarak Almanya'ya gittiğini belirten Halis Çiçek, olayı televizyondan öğrenen babanın kendilerini arayarak konuyla ilgili bilgi aldığını ve Elazığ'a gelmek üzere yola çıktığını kaydetti.

6 AYLIK HAMİLEYDİ
Kayalık köyünde imam nikahıyla birlikte yaşayan genç bir çift de hayatını kaybetti. Ölen genç kadının 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Kayalık köyünde geçen yıl aile arasında düğünleri yapılarak, imam nikahıyla birlikte yaşamaya başlayan Hüseyin Ersöz (27) ve Hanım Yıldız (27) depremde kaldıkları odanın çökmesiyle hayatlarını kaybetti. Ölen gencin kardeşi Muhammet Ersöz (26) AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayalık köyündeki evlerinde 8 kişi birlikte yaşadıklarını belirtti. Ersöz, deprem anını şöyle anlattı: ''Deprem olunca ağabeyimlerimin kaldığı odadan büyük bir gürültü geldi. Hemen o tarafa koştum. Yengemden ses gelmiyordu ama ağabeyim ses veriyordu. Üzerimde ağırlık var kalkamıyorum diye bağırıyordu. Ben ve amcalarım, yakınlarımız enkazı kaldırmaya ağabeyime ulaşmaya çalıştık. Ancak sesi yavaş yavaş azalıyordu. Ağabeyime ulaştığımda ne yazık ki yengem gibi o da vefat etmişti.'' Evlerinin  2003 Bingöl depreminde hasar gördüğü ifade eden Ersöz, ''Ancak denetime gelen ekipler eve oturulabilir durumda olduğuna dair rapor vermişti. Şimdi bu evde ağabeyimi ve yengemi kaybettik. Biz bu evde yaz kış oturuyoruz. Denetime gelen ekipler yazlıkçıların evinin bile yeniden yapılması yönünde rapor verdi. Bizimki de yeniden yapılsa ağabeyim belki yaşıyor olurdu'' dedi. Hüseyin Ersöz'ün ablası Emine Ersöz de genç çiftin fotoğraflarının bulunduğu albümü göğsüne bastırarak, ''Size de ev yapsalardı belki yaşardınız'' diye feryat etti.  Enkaz altından, çiftin eşyalarının yanı sıra ölen genç kadının çeyiz sandığı da çıkarıldı. Muhammet Ersöz, depremde ahırın da çöktüğünü, sahip oldukları 70 küçükbaş hayvanın da telef olduğunu bildirdi. 25 haneli köyde genç çift dışında yaşlı bir kadın da hayatını kaybetti. Köyde çok sayıda hayvan telef oldu. 

VALİLİK DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
Vali Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada, depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara yardım amacıyla bir kampanya başlatıldığını ve bankada yardım hesabı oluşturulduğu belirtti. Depremde 52 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 74 kişinin de yaralandığını bildiren Vali Erol, depremde başta Okçular ve çevre köyleri olmak üzere o bölgede yaşayan çok sayıda vatandaşın evlerinin yıkıldığını birçoğunun da hasar gördüğünü ifade etti. Vali Erol, açıklamasında şunları kaydetti: ''Afetzedelerin barınabilecekleri depreme dayanıklı sıcak bir yuvaya kavuşmalarında bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacıyla valiliğimizce depremzedelere nakdi yardım kampanyası başlatılmıştır. Halkımızın bu kampanyaya imkanları ölçüsünde katılacağına yürekten inanıyor bu gibi afetlerle milletimizin bir kez daha karşılaşmamasını yüce ALLAH'tan diliyorum.''

Ziraat Bankası Elazığ Merkez Şubesi'ndeki,
TR 020001000186540647935001 TL hesabına,
TR 720001000186540647935002 dolar hesabı,
TR 450001000186540647935003 Euro hesabına yardımlar yapılabilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: "DEPREM OLACAĞI YÖNÜNDE BİR MEKTUP GELMEDİ"
İçişleri Bakanlığı, deprem öncesinde bakanlığa deprem olacağı yönünde bir mektup gelmediğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, bir derneğin Elazığ bölgesinde deprem olacağını mektup ile İçişleri Bakanı'na ilettikleri şeklinde bir iddiaya yer verilmiştir. İddia edildiği şekilde ne İçişleri Bakanı'na, ne de İçişleri Bakanlığı'na Elazığ bölgesinde deprem olacağına ilişkin bir bilgi hiç bir şekilde iletilmemiştir.''

O'nu tanıyan zindanda da olsa SARAYDADIR....BAHTİYARDIR.... o'nu tanımayan saraydada olsa zindandadır bedbahtır

Gönderen Konu: Keko'nun Ağlantan Dramı!(Okunma Sayısı 198 defa)

Yönetici
*

Üye Grubu : Canlale Üstadı
 Konular : 240
 Üye İd : 351
 Canlale Puanı : 1174
 Kişisel Mesaj : ___Uyanmayı Ölüm anına bırakmayın___

Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #1 : 10 Mart 2010, 21:01:56 »

Depremzede vatandaşlarımıza ALLAH sabırlar diliyorum. ALLAH azze ve celle Ölenlere rahmet etsin.
Yardım kuruluşları belki yeterli desteği yardımı ulaştırmayabilir.
Elimizden gelen desteği esirgemeyelim.

Gönüle Düşen Cemre
www.cemrefm.com

Yönetici
*

Üye Grubu : Canlale Üstadı
 Konular : 854
 Üye İd : 1002
 Canlale Puanı : 1433
 Kişisel Mesaj : BeN SeNi SeN BeNi SeVMeYe MecBuRsuN DosTuM

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 10 Mart 2010, 23:16:45 »

Depremzede vatandaşlarımıza ALLAH sabırlar diliyorum. ALLAH azze ve celle Ölenlere rahmet etsin.

''SONUNDA BİR ESPRİ YAPACAĞIZ
ZULÜM GÜLMEKTEN ÖLECEK''

*

Üye Grubu : Tecrübeli Canlale
 Konular : 263
 Üye İd : 1445
 Canlale Puanı : 258

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 11 Mart 2010, 16:52:30 »

O'nu tanıyan zindanda da olsa SARAYDADIR....BAHTİYARDIR.... o'nu tanımayan saraydada olsa zindandadır bedbahtır
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır

Canlaleler.Net Etiketler
Keko'nun Ağlantan Dramı!

Gitmek istediğiniz yer:  

Etiketler | Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss